Antić: MMF će biti nemilosrdan kod javnih firmi

Misija Međunarodnog monetarnog fonda završava posjetu Srbiji, nakon čega se očekuje ocjena četvrte i pete revizije stand-by aranžmana od 1,2 milijardi eura. Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su pred državom teški zadaci, a da će najteži biti oni u vezi sa racionalizacijom Elektroprivrede Srbije, koja bi do kraja godine […]

Misija Međunarodnog monetarnog fonda završava posjetu Srbiji, nakon čega se očekuje ocjena četvrte i pete revizije stand-by aranžmana od 1,2 milijardi eura. Mandatar za sastav nove vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su pred državom teški zadaci, a da će najteži biti oni u vezi sa racionalizacijom Elektroprivrede Srbije, koja bi do kraja godine trebalo da podijeli otkaze za hiljadu radnika. Naveo je i da se u okviru provođenja reformi unutar javnog sektora i javnih preduzeća do kraja godine očekuje otpuštanje oko sedam hiljada radnika.

 

Naš gost je Srboljub Antić, bivši predstavnik Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu i ministar finansija Vlade u sjenci Demokratske stranke .