Poplave u zapadnoj Srbiji, proglašeno vanredno stanje

Vlada Srbije proglasila je stanje elementarne nepogode u 15 opština na zapadu Srbije, koje su tokom jučerašnjeg dana bile pogođene poplavama.  Bujične vode poplavile su gotovo 710 domaćinstava, a evakuisano je više od 150 osoba, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Vlada Srbije usvojila je i izvještaje o stanju na teritorijama pogođenim elementarnom nepogodom i usvojila […]

Vlada Srbije proglasila je stanje elementarne nepogode u 15 opština na zapadu Srbije, koje su tokom jučerašnjeg dana bile pogođene poplavama. 

Bujične vode poplavile su gotovo 710 domaćinstava, a evakuisano je više od 150 osoba, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Vlada Srbije usvojila je i izvještaje o stanju na teritorijama pogođenim elementarnom nepogodom i usvojila uredbe o utvrđivanju programa pomoći i obnove porodičnih objekata i poljoprivrednih gazdinstava oštećenih u poplavama. 

Ekipa Al Jazeere obišla je Novi Pazar i Rašku, na zapadu Srbije, gdje je vodena bujica napravila veliku materijalnu štetu. Više u izvještaju Zorana Kosanovića.