Kontekst: Ko koga špijunira na Balkanu?

Javnost u regiji je još bez objašnjenja ko je i zašto ostavio oružje u blizini porodične kuće premijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića, te za šta je to oružje bilo namijenjeno. Nema odgovora ni u vezi s događajima uoči izbora u Crnoj Gori, gdje je uhapšena grupa na čelu s bivšim šefom srbijanske Žandarmerije, koja se […]

Javnost u regiji je još bez objašnjenja ko je i zašto ostavio oružje u blizini porodične kuće premijera Vlade Srbije Aleksandra Vučića, te za šta je to oružje bilo namijenjeno.

Nema odgovora ni u vezi s događajima uoči izbora u Crnoj Gori, gdje je uhapšena grupa na čelu s bivšim šefom srbijanske Žandarmerije, koja se sumnjiči za pokušaj oružanog napada.

Premijer Srbije je rekao da su u ovaj slučaj umiješane strane obavještajne službe, te da je u Beogradu uhapšen visoki zvaničnik kriminalističke policije koji je odavao povjerljive informacije.

Sve je dospjelo u medije, ali je javnost uskraćena za odgovore nadležnih službi. Jesu li špijuni i obavještajne afere u regiji realna opasnost ili manipulacija javnošću? Za Kontekst govore Božidar Spasić, dugogodišnji operativac nekadašnje Službe državne bezbjednosti,  Božo Prelević, nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Srbije i advokat i Mate Laušić, general u penziji, prvi šef osiguranja Franje Tuđmana.

Emisiju vodi Marina Riđić.