Đukanović u borbi za 41 glas u parlamentu

Na vanrednoj sjednici crnogorskog parlamenta raspravljalo se o pitanju povjerenja Vladi, koje je premijer te zemlje Milo Đukanović pokrenuo krajem decembra.Za opstanak vlade Đukanoviću je potreban 41 glas od ukupno 81 zastupnika. Njegov koalicioni partner Socijaldemokratska partija na čijem je čelu predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić najavila je da će uskratiti podršku vladi.Sa druge strane, opoziciona […]

Na vanrednoj sjednici crnogorskog parlamenta raspravljalo se o pitanju povjerenja Vladi, koje je premijer te zemlje Milo Đukanović pokrenuo krajem decembra.
Za opstanak vlade Đukanoviću je potreban 41 glas od ukupno 81 zastupnika. Njegov koalicioni partner Socijaldemokratska partija na čijem je čelu predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić najavila je da će uskratiti podršku vladi.
Sa druge strane, opoziciona Pozitivna Crna Gora mogla bi je podržati uz uslov da predstavnici opozicije dobiju ministarska mjesta i funkcije u državnim institucijama kako bi se, poručili su obezbijedili uslovi za fer izbore.
Aktuelna crnogorska Vlada izabrana je 4. decembra 2012. glasovima Demokratske partije socijalista, socijaldemokrata, manjinskih stranaka i liberalne partije.