Ispovijest srebreničkog dječaka o susretu sa Mladićem

Jedan od najmlađih zatočenika u logorima vojske Republike Srpske, tada 15-godišnji Kadrija Sulejmanović, zatočeničke dane brojao je do razmjene 21. januara 1996. godine. Prošao je mjesece mučenja, batinanja, izgladnjivanja… Svjedok je ubijanja ljudi. Sulejmanović danas kaže da je preživio samo zato što ga je general Ratko Mladić želio iskoristiti u propagandne svrhe. Naredio je da […]

Jedan od najmlađih zatočenika u logorima vojske Republike Srpske, tada 15-godišnji Kadrija Sulejmanović, zatočeničke dane brojao je do razmjene 21. januara 1996. godine. Prošao je mjesece mučenja, batinanja, izgladnjivanja… Svjedok je ubijanja ljudi.

Sulejmanović danas kaže da je preživio samo zato što ga je general Ratko Mladić želio iskoristiti u propagandne svrhe. Naredio je da ga nitko ne smije ubiti osim njega samog. Kadrija Sulejmanović, koji živi na Floridi u Sjedinjenim Američkim Državama. Prvi put za Al Jazeeru govori za medije o tome što je i kako je sve to preživio. Iz razgovora s Ivicom Puljićem, izdvajamo dio koji se odnosi na Ratka Mladića.