Kontekst: Ugrožene vrste

Nedavno je skupina američkih znanstvenika sa prestižnih sveučilišta priopćila da se svijet nalazi na ivici šestog masovnog izumiranja vrsta, a životinjske vrste nestaju 100 puta brže nego u prethodnim. Kako se navodi, ovakve stope izumiranja vrsta nisu viđene od posljednje ere dinosaura prije nekih 66 miliona godina.   Kakvo je stanje u zemljama regije, koje […]
Nedavno je skupina američkih znanstvenika sa prestižnih sveučilišta priopćila da se svijet nalazi na ivici šestog masovnog izumiranja vrsta, a životinjske vrste nestaju 100 puta brže nego u prethodnim. Kako se navodi, ovakve stope izumiranja vrsta nisu viđene od posljednje ere dinosaura prije nekih 66 miliona godina.
 
Kakvo je stanje u zemljama regije, koje vrste su najugroženije i kako ih zaštititi saznaćemo u Kontekstu od Vedrana Lucića, iz nevladine udruge “BIOM”,  Nermine Sarajlić,  predstavnicom udruge “Naše ptice” i Saša Marinkovićem, iz Instituta za biološka istraživanja.
 
Emisiju vodi Irena Kuldija a uvodni prilog o bjeloglavom supu, ptici strvinaru iz Blagaja u Hercegovini donosi Dragan Stanimirović.