Oni pobjeđuju: Nikola Vučević

Nikola Vučević je košarkaš NBA tima Orlando Magic. Rođen je u Švicarskoj, odrastao u Belgiji i Crnoj Gori. Košarka je u njegovom slučaju logičan izbor: otac Boro bio je evropski prvak s Bosnom, a majka Ljiljana reprezentativka Jugoslavije. Kako bi razvio talenat, iz Evrope se preselio u Ameriku i zaigrao na univerzitetu.   U NBA […]

Nikola Vučević je košarkaš NBA tima Orlando Magic. Rođen je u Švicarskoj, odrastao u Belgiji i Crnoj Gori. Košarka je u njegovom slučaju logičan izbor: otac Boro bio je evropski prvak s Bosnom, a majka Ljiljana reprezentativka Jugoslavije. Kako bi razvio talenat, iz Evrope se preselio u Ameriku i zaigrao na univerzitetu.

 

U NBA je stigao s 20 godina, a s 24 postao jedan od najboljih igrača na centarskoj poziciji. Njegov tim Orlando Magic napravio je sjajan potez kada ga je u velikom trejdu uzeo iz Philadelphije. S Orlandom je potpisao novi višemilionski ugovor i time dobio priznanje za sjajne igre protekle dvije sezone. Trenutno je bez ikakve dileme najbolji košarkaš s Balkana u NBA ligi. U ovom izdanju emisije „Oni pobjeđuju“ gost je NBA košarkaš Nikola Vučević.