Recite Al Jazeeri: Bakir Izetbegović

U novom izdanju emisije Recite Al Jazeeri gost je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović. Izetbegović govori o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji. Ističe važnost reformske politike i govori o problemima u odnosima s koalicijskim partnerima. Uvjeren je da nije upitno partnerstvo sa HDZBiH. Objašnjava stanje u javnim kompanijama, položaj […]

U novom izdanju emisije Recite Al Jazeeri gost je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Izetbegović govori o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regiji. Ističe važnost reformske politike i govori o problemima u odnosima s koalicijskim partnerima. Uvjeren je da nije upitno partnerstvo sa HDZBiH. Objašnjava stanje u javnim kompanijama, položaj Bošnjaka u Republici Srpskoj i promašaje politike SNSD-a i Milorada Dodika. Naglašava značaj poboljšanja ukupnih odnosa Bosne i Herecegovine i Srbije, svog susreta s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i budućih zajedničkih aktivnosti.

Tvrdi da je nemoguće porediti događaje u Makedoniji sa stanjem i događajima u Bosni i Hercegovini. Vjeruje da će na idućem kongresu biti izabran za predsjednika Stranke demokratske akcije.