Kontekst: Djetinjstvo nekad i sad

Teško da ima neko iz generacija do sredine ‘90-ih ko ne pamti serije poput Nedjeljnog zabavnika Televizije Sarajevo, Muzičkog tobogana Televizije Novi Sad ili kasnijih Fazona i fora te Metle bez drške. Ovakvog programa na javnim servisima zemalja regije sve je manje ili ga uopće nema. Zamijenili su ga uvezeni crtani filmovi s mnogo nasilja, videoigrice i reality programi. Knjige je zamijenio […]
Teško da ima neko iz generacija do sredine ‘90-ih ko ne pamti serije poput Nedjeljnog zabavnika Televizije Sarajevo, Muzičkog tobogana Televizije Novi Sad ili kasnijih Fazona i fora te Metle bez drške. Ovakvog programa na javnim servisima zemalja regije sve je manje ili ga uopće nema. Zamijenili su ga uvezeni crtani filmovi s mnogo nasilja, videoigrice i reality programi. Knjige je zamijenio internet, a dostupnost informacija smanjila prostor za kreativnost.
 
Koliko se i kako promijenilo djetinjstvo, razgovaramo s našim gostima. Postoji li danas klasika u ponašanju i odgoju mladih i djece? Jesu li obrazovanje i odgoj platili danak zabavi i spektaklu, za Kontekst govore:
– Ferida Duraković, književnica,
– Minja Subota, kompozitor, autor i voditelj emisija za djecu i odrasle, uz kojeg su odrastale generacije, i
– Anđelka Budić, voditeljica edukativno-zabavne udruge Praktikum u Zagrebu.
 
Uvodna priča Marka Subotića.
Emisiju vodi Irena Kuldija.