Al Jazeera Objektiv: Usta puna države

U novoj epizodi emisije AJ Objektiv „Usta puna države“ članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović govori o nedavnom fizičkom napadu na nju ispred zgrade u kojoj živi. Otkriva razloge zbog kojih je uvjerena kako je napad opomena da se prestane baviti istraživanjem korupcije. Pogledajte i šta su u danima poslije napada govorili predstavnici […]
U novoj epizodi emisije AJ Objektiv „Usta puna države“ članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović govori o nedavnom fizičkom napadu na nju ispred zgrade u kojoj živi. Otkriva razloge zbog kojih je uvjerena kako je napad opomena da se prestane baviti istraživanjem korupcije. Pogledajte i šta su u danima poslije napada govorili predstavnici aktuelne vlasti, a šta o periodu tokom kojeg su oni bili na vlasti imaju kazati opozicijski političari.
 
U kakvoj atmosferi rade nezavisne, kontrolne institucije u Srbiji, od njihovog osnivanja do danas. Zamišljeni kao kontrolori vlasti, a glas naroda, trpe li pritiske ili imaju iskrenu podršku domaćih političara?
 
Autorica: Ivana Momčilović-Odobašić