Ahmetaj o suzavcu u Skupštini Kosova

Kosovska opozicija ponovo je bacila suzavac u Skupštini Kosova i time onemogućila zasjedanje Skupštine. Policija je privela zastupnika pokreta Samoopredjeljenje Fisnika Ismailija, kod kojeg su, prilikom kontrole ulaska u Skupštinu Kosova, pronađene dvije boce gasa, za koji se sumnja da je suzavac. Predsjedništvo Skupštine odlučilo je nastaviti sjednicu, no ulaz zastupnicima opozicije u skupštinsku dvoranu […]
Kosovska opozicija ponovo je bacila suzavac u Skupštini Kosova i time onemogućila zasjedanje Skupštine.

Policija je privela zastupnika pokreta Samoopredjeljenje Fisnika Ismailija, kod kojeg su, prilikom kontrole ulaska u Skupštinu Kosova, pronađene dvije boce gasa, za koji se sumnja da je suzavac. Predsjedništvo Skupštine odlučilo je nastaviti sjednicu, no ulaz zastupnicima opozicije u skupštinsku dvoranu nije bio dozvoljen. Oni su pokušali ući u dvoranu, a u tome su ih spriječili pripadnici policije. Nakon toga, jedan od zastupnika ponovo je bacio suzavac, ali je sjednica nastavljena bez opozicije.

Opozicijske stranke više od dva mjeseca blokiraju rad Skupštine te zahtijevaju od Vlade da poništi sporazume o Zajednici srpskih opština na Kosovu i demarkaciji granice s Crnom Gorom.

Iz Prištine izvještava Avni Ahmetaj.