Ahmetaj o protestima u Prištini

Nekoliko hiljada građana i predstavnika opozicije okupilo se na protestima u Prištini tražeći ostavku ministra za povratak i zajednice Kosova Aleksandra Jablanovića iz Liste Srpska. Ministar je nedavno divljacima nazvao osobe koje su dan uoči pravoslavnog Božića blokirale ulaz u crkvu u Đakovici kako bi spriječili posjet raseljenih Srba.Među osobama koje su blokirale ulaz bili […]
Nekoliko hiljada građana i predstavnika opozicije okupilo se na protestima u Prištini tražeći ostavku ministra za povratak i zajednice Kosova Aleksandra Jablanovića iz Liste Srpska.
Ministar je nedavno divljacima nazvao osobe koje su dan uoči pravoslavnog Božića blokirale ulaz u crkvu u Đakovici kako bi spriječili posjet raseljenih Srba.
Među osobama koje su blokirale ulaz bili su i aktivisti pokreta samoopredjeljenje te majke nestalih osoba tokom rata na Kosovu.
Jablanović se naknadno javno ispričao majkama žrtava.
Razlog okupljanja je i nezadovoljstvo zbog neusvajanja zakona o kombinatu Trepča kojim bi  taj kompleks rudnika olova i cinka postao javno poduzeće u vlasništvu Vlade Kosova. 
Iz Prištine izvještava Avni Ahmetaj.