Miljević o slučaju Glavaš

Ustavni sud u Hrvatskoj, ukinuo je presudu Vrhovnog suda kojom je Branimir Glavaš zbog ratnih zločina u Osijeku osuđen na osam godina zatvora. Vrhovnom sudu naloženo je da se postupak ponovi.  Zaključeno je kako je žalba Glavaša na presudu djelimično osnovana, pa je naloženo da se preispita da li su u postupku protiv njega povređene […]

Ustavni sud u Hrvatskoj, ukinuo je presudu Vrhovnog suda kojom je Branimir Glavaš zbog ratnih zločina u Osijeku osuđen na osam godina zatvora. Vrhovnom sudu naloženo je da se postupak ponovi.  
Zaključeno je kako je žalba Glavaša na presudu djelimično osnovana, pa je naloženo da se preispita da li su u postupku protiv njega povređene odredbe Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Njegov advokat je pre pet dana uputio otvoreno pismo Ustavnom sudu Republike Hrvatske u kojem je tražio da konačno donese odluka o Glavaševoj ustavnoj tužbi.   

O slučaju Glavaš, odnosno o odluci Ustavnog suda, razgovaramo sa našim gostom u Zagrebu, Glavaševim advokatom Veljkom Miljevićem.