Milka Smilevska o novoj vladi Makedonije

U Sobranju Makedonije zastupnici raspravljaju o novoj vladi bez prisustva opozicije. Mandatar Nikola Gruevski četvrti put predlaže sastav vlade. U svom ekspozeu je najavio nekoliko prioriteta – povećanje ekonomskog rasta i smanjenje nezaposlenosti, integraciju u Evropsku uniju i NATO, borbu protiv korupcije i kriminala, njegovanje dobrih međuetničkih odnosa, provedbu Okvirnog ugovora i investicije u obrazovanju. […]

U Sobranju Makedonije zastupnici raspravljaju o novoj vladi bez prisustva opozicije. Mandatar Nikola Gruevski četvrti put predlaže sastav vlade. U svom ekspozeu je najavio nekoliko prioriteta – povećanje ekonomskog rasta i smanjenje nezaposlenosti, integraciju u Evropsku uniju i NATO, borbu protiv korupcije i kriminala, njegovanje dobrih međuetničkih odnosa, provedbu Okvirnog ugovora i investicije u obrazovanju.

Nova vlada mandatara Gruevskog ima četiri vicepremijera, 15 ministara i još sedam ministara bez portfelja. Nikola Gruevski i njegova stranka VMRO DPMNE već osam godina su na vlasti u Makedoniji.

U Skoplju je Milka Smilevska.