Al Jazeera Svijet – 04.05.2014.

U ovosedmičnom putu oko svijeta naše gledatelje najprije vodimo u Švicarsku, zemlju koja je simbol reda i sigurnosti. Za doseljenike afričkog i arapskog porijekla Švicarska ipak nije savršena zemlja. Iz Brazila, o kojem se mnogo govori zbog predstojećeg Svjetskog nogometnog prvenstva, stiže priča koja nije u vezi s fudbalom. Brazilska vlada pokrenula je program koji […]

U ovosedmičnom putu oko svijeta naše gledatelje najprije vodimo u Švicarsku, zemlju koja je simbol reda i sigurnosti. Za doseljenike afričkog i arapskog porijekla Švicarska ipak nije savršena zemlja. Iz Brazila, o kojem se mnogo govori zbog predstojećeg Svjetskog nogometnog prvenstva, stiže priča koja nije u vezi s fudbalom. Brazilska vlada pokrenula je program koji će manje imućnim Brazilcima omogućiti da uživaju u kulturnim i umjetničkim manifestacijama.

Za kraj emisije čuvamo šetnju Las Vegasom. Poznat je po blještavim svjetlima, ruletu, kockarskim automatima i kabareu. Ali taj grad grijeha, kako ga zovu, želi svom imidžu dodati savremenu umjetnost i kulturu.