Al Jazeera Svijet – 11.05.2014.

Novo izdanje magazina Al Jazeera Svijet donosi priču o sve većoj bojazni da bi bakterije mogle postati potpuno imune na sve vrste antibiotike. Neke bakterije su mutirale i evoluirale u toj mjeri da su postale otporne na najsnažnije lijekove. Iz Urugvaja, Daniel Schweimler šalje zanimljiv prilog o  tzv. tržištu kanabisa, projektu kojeg je odobrila Vlada Urugvaja. Tamo sada svako […]

Novo izdanje magazina Al Jazeera Svijet donosi priču o sve većoj bojazni da bi bakterije mogle postati potpuno imune na sve vrste antibiotike. Neke bakterije su mutirale i evoluirale u toj mjeri da su postale otporne na najsnažnije lijekove.

Iz Urugvaja, Daniel Schweimler šalje zanimljiv prilog o  tzv. tržištu kanabisa, projektu kojeg je odobrila Vlada Urugvaja. Tamo sada svako domaćinstvo može uzgajati do šest biljaka.

Preporučujemo i priču Imtiaza Tyaba o pakistanskom zatvoru koji organizira časove umjetnosti za svoje zatvorenike. Ovaj program možda neki kritikuju ali su časovi umjetnosti popravili ponašanje zatvorenika. 

Emisiju vodi Arduana Kurić