Kontekst: Obračuni kriminalnih grupa

Kako funkcionira organizirani kriminal u državama regije? Traje li u Srbiji svojevrsni rat među organiziranim kriminalnim sgrupama? Jesu li ubistva Arkanovog kuma i brata Luke Bojovića odmazde protivničkih klanova? Direktor srpske policije Milorad Veljović je potvrdio da je ubistvo bivšeg tjelohranitelja Željka Ražnatovića Arkana bilo planirano i da ne isključuje mogućnost daljih osveta. Mediji u […]

Kako funkcionira organizirani kriminal u državama regije? Traje li u Srbiji svojevrsni rat među organiziranim kriminalnim sgrupama? Jesu li ubistva Arkanovog kuma i brata Luke Bojovića odmazde protivničkih klanova?

Direktor srpske policije Milorad Veljović je potvrdio da je ubistvo bivšeg tjelohranitelja Željka Ražnatovića Arkana bilo planirano i da ne isključuje mogućnost daljih osveta. Mediji u Srbiji govore o sukobu dvije kriminalne grupe i spekuliraju da nedavna ubistva na beogradskim ulicama nalikuju na likvidacije iz 90-tih.

Razgovaramo o sukobima među kriminalnim grupama u Srbiji i regiji: u Beogradu je – Božidar Spasić, bivši visoki zvaničnik Državne bezbednosti; u Sarajevu – Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije i u Zagrebu – novinar, Gordan Malić.

Uvodni prilog donosi Ivana Momčilović-Odobašić, voditeljica je Irena Kuldija.