Kontekst: Ka plinskoj krizi

Koliko napetost između Ukrajine i Rusije može  ugroziti snabdijevanje Evrope plinom? Da li zemlje regije imaju alternativna rješenja? Može li se Evropa osloboditi zavisnosti od ruskog plina? Da li je gradnja gasovoda Južni tok dovedena u pitanje?U ovoj emisiji govorićemo o snabdijevanju, mogućnostima i problemima u snabdijevanju plinom zemalja regije. Naši gosti su: u Sarajevu […]

Koliko napetost između Ukrajine i Rusije može  ugroziti snabdijevanje Evrope plinom? Da li zemlje regije imaju alternativna rješenja? Može li se Evropa osloboditi zavisnosti od ruskog plina? Da li je gradnja gasovoda Južni tok dovedena u pitanje?
U ovoj emisiji govorićemo o snabdijevanju, mogućnostima i problemima u snabdijevanju plinom zemalja regije. Naši gosti su: u Sarajevu – ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH, Erdal Trhulj; u Zagrebu bivši ministar ekonomije Hrvatske, stručnjak za naftu i plin, poduzetnik, Davor Štern; u Beogradu predsjednik Skupštine Udruženja za gas Srbije, Vojislav Vuletić.
Voditeljica: Anne Marie Ćurčić