Recite Al Jazeeri: Milan Bandić

U novom izdanju emisije Recite Al Jazeeri gost je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Govori kako već 14 godina obavlja drugu po značaju izvršnu funkciju u Hrvatskoj, o odnosu s premijerom te o ukupnom vanjskom dugu Hrvatske, koji je 55 puta veći od duga grada Zagreba, iako Zagreb čini gotovo polovina hrvatskog stanovništva. Ističe svoje bosanskohercegovačko porijeklo […]

U novom izdanju emisije Recite Al Jazeeri gost je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Govori kako već 14 godina obavlja drugu po značaju izvršnu funkciju u Hrvatskoj, o odnosu s premijerom te o ukupnom vanjskom dugu Hrvatske, koji je 55 puta veći od duga grada Zagreba, iako Zagreb čini gotovo polovina hrvatskog stanovništva.

Ističe svoje bosanskohercegovačko porijeklo i činjenicu da je počasni građanin Sarajeva, Srebrenice i Kiseljaka. Zalaže se za ravnopravnost tri konstitutivna naroda i svih ostalih u Bosni i Hercegovini te misli da je treći entitet rješenje za promjenu unutrašnjeg uređenja BiH. Istovremeno, smatra da promjena Daytonskog sporazuma u postojećim okolnostima nije moguća.

Ako je već peti mandat gradonačelnik Zagreba, misli da bi mogao biti i dobar „gradonačelnik Hrvatske“.

S Milanom Bandićem u Zagrebu je razgovarala Mirjana Hrga.