Oni pobjeđuju: Saša Đorđević

Gost novog izdanja emisije Oni pobjeđuju je Aleksandar Saša Đorđević, novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije. Skoro da nema košarkaškog trofeja koji nije prošao kroz njegove ruke. U bogatoj karijeri igrao je za Partizan, Olimpia Milano, Fortitudo, Real, Barcelonu, Portland i Scavolini. Najveće uspjehe je, ipak, postigao igrajući za reprezentaciju. Za Al Jazeeru Đorđević se prisjeća […]

Gost novog izdanja emisije Oni pobjeđuju je Aleksandar Saša Đorđević, novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije. Skoro da nema košarkaškog trofeja koji nije prošao kroz njegove ruke. U bogatoj karijeri igrao je za Partizan, Olimpia Milano, Fortitudo, Real, Barcelonu, Portland i Scavolini. Najveće uspjehe je, ipak, postigao igrajući za reprezentaciju.

Za Al Jazeeru Đorđević se prisjeća poteza karijere, trojke kojom je Partizanu donio titulu prvaka Evrope, te o tome kakav je kao trener. Ko je po njemu trenutno najbolji u svjetskoj košarci, zašto djeca više ne igraju basket pored zgrade kao nekad i kakva bi reprezentacija bila da Jugoslavija još postoji.

Sa Aleksandrom Đorđevićem u Beogradu razgovarao je Dušan Hadži Nikolić.