Al Jazeera Svijet – 23.11.2014.

U novom izdanju emisije Al Jazeera Svijet pratimo pripreme srednjoškolaca u Južnoj Koreji za prijemni ispit na fakultete. Tamo to može biti ključni momenat u životima mladih. Rezultati će im odrediti zanimanje ali i izbor budućeg bračnog partnera. Bob Geldof, pjevač i tekstopisac, prije 30 godina je okupio neke od vrhunskih svjetskih muzičara da pjevaju za […]

U novom izdanju emisije Al Jazeera Svijet pratimo pripreme srednjoškolaca u Južnoj Koreji za prijemni ispit na fakultete. Tamo to može biti ključni momenat u životima mladih. Rezultati će im odrediti zanimanje ali i izbor budućeg bračnog partnera.

Bob Geldof, pjevač i tekstopisac, prije 30 godina je okupio neke od vrhunskih svjetskih muzičara da pjevaju za pomoć gladnima u Africi. Pjesma “Do they know it's Christmas” kasnije je postala veliki hit. Geldof sada pokušava napraviti isto. Ponovno je okupio muzičke zvijezde kako bi dizali svijest o eboli. No, ovoga puta nisu svi oduševljeni idejom.

Pred kraj donosimo priču i o Robertu Kubici, nekadašnjem vozaču Formule 1. Uprkos nesreći koju je doživio prije godine, ponovno je za volanom.

Emisiju vodi Arduana Kurić.