Al Jazeera Svijet – 05.10.2014.

U novom izdanju Al Jazeera Svijeta donosimo priču o zabrinutosti kineske vlade da muslimani Ujguri primaju novac za organizaciju terorističkih akcija, te da ih obučavaju strani plaćenici. S druge strane organizacije za zaštitu ljudskih prava optužbe smatraju pretjeranim i vide ih kao neosnovan pritisak vlade na ovu etničku grupu na zapadu Kine. Nekoliko svjetskih turističkih […]

U novom izdanju Al Jazeera Svijeta donosimo priču o zabrinutosti kineske vlade da muslimani Ujguri primaju novac za organizaciju terorističkih akcija, te da ih obučavaju strani plaćenici. S druge strane organizacije za zaštitu ljudskih prava optužbe smatraju pretjeranim i vide ih kao neosnovan pritisak vlade na ovu etničku grupu na zapadu Kine.

Nekoliko svjetskih turističkih agencija u svojoj ponudi ima i put u svemir. Desetominutna avantura košta blizu 250.000 dolara, a s obzirom na broj zainteresiranih – mnogima nije pretjerano skupa.

U emisiji se bavimo surfanjem kao terapijom protiv droge i nasilja, Lego kockicama kao inspiracijom za jednog umjetnika koji je od milion njih napravio nevjerovatne skulpture.

Emisiju vodi Arduana Kurić.