Kontekst: Privatizacija klubova

Kako posluju sportski klubovi u regiji? Na koji se način mogu osloboditi višemilionskih dugovanja? Je li privatizacija rješenje za ozdravljenje nogometa u zemljama bivše Jugoslavije? Kakve su zakonske mogućnosti za privatizaciju sportskih društava? Većina je nekada vodećih timova bivše jugoslovenske nogometne lige u velikim dugovima. Višegodišnje loše poslovanje, nekvalitetne lige, politički utjecaj i brojni drugi […]

Kako posluju sportski klubovi u regiji? Na koji se način mogu osloboditi višemilionskih dugovanja? Je li privatizacija rješenje za ozdravljenje nogometa u zemljama bivše Jugoslavije? Kakve su zakonske mogućnosti za privatizaciju sportskih društava?

Većina je nekada vodećih timova bivše jugoslovenske nogometne lige u velikim dugovima. Višegodišnje loše poslovanje, nekvalitetne lige, politički utjecaj i brojni drugi faktori doveli su mnoge klubove na rub stečaja. Kakva je njihova budućnost, tema je večerašnjeg izdanja Konteksta.

Gosti Konteksta su: u Beogradu je nekadašnji košarkaš i više od 20 godina generalni sekretar Fudbalskog kluba Partizan – Žarko Zečević, u Sarajevu: nekadašnji nogometaš Sarajeva i Stuttgarta, direktor škole nogometa  Bubamara – Predrag Pašić i u Zagrebu: novinar portala Index.hr – Zvonko Alač.  Večerašnji Kontekst vodi Marko Radoja.