Kontekst: Dokumentarni film na Balkanu

Koje su odlike produkcije dokumentarnih filmova u regiji? Šta  je neophodno za kvalitetan i kreativan dokumentarac?  Koliko je težak put od ideje do realizacije i kinodistribucije? A koliko dokumentarni film treba i može biti angažiran? O dokumentarnom filmu, produkciji i koprodukciji, uvjetima u kojima rade autori, festivalima i fenomenu balkanskih dokumentaraca govore gosti u Kontekstu. […]

Koje su odlike produkcije dokumentarnih filmova u regiji? Šta  je neophodno za kvalitetan i kreativan dokumentarac?  Koliko je težak put od ideje do realizacije i kinodistribucije? A koliko dokumentarni film treba i može biti angažiran?

O dokumentarnom filmu, produkciji i koprodukciji, uvjetima u kojima rade autori, festivalima i fenomenu balkanskih dokumentaraca govore gosti u Kontekstu.

Gosti Konteksta su: u Zagrebu – scenaristica, redateljica, filmska kritičarka, izbornica natjecateljskog programa za dokumentarni film na Sarajevo Film Festivalu Rada Šešić; u Beogradu –  profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti i umjetnički direktor jednog od najstarijih filmskih festivala u Evropi, Beogradskog festivala dokumentarnog i kratkometražnog filma, redatelj Janko Baljak i u Sarajevu – scenarista i redatelj – Namik Kabil.  Večerašnji Kontekst vodi Irena Kuldija.