Kontekst: Ruralni razvoj

Imaju li države u regiji jasnu viziju i strategiju ruralnog razvoja? Kakvu ulogu imaju civilno društvo i lokalne akcijske grupe? Jesu li dovoljno iskorištene mogućnosti ruralnih krajeva? Kako unaprijediti kvalitet života i kakva je budućnost ovih područja? Ruralni razvoj podrazumijeva tretiranje ekonomskih, ekoloških, sociokulturnih i političko-institucionalnih aspekata s ciljem dostizanja održivog rasta i razvoja, kao […]

Imaju li države u regiji jasnu viziju i strategiju ruralnog razvoja? Kakvu ulogu imaju civilno društvo i lokalne akcijske grupe? Jesu li dovoljno iskorištene mogućnosti ruralnih krajeva?

Kako unaprijediti kvalitet života i kakva je budućnost ovih područja? Ruralni razvoj podrazumijeva tretiranje ekonomskih, ekoloških, sociokulturnih i političko-institucionalnih aspekata s ciljem dostizanja održivog rasta i razvoja, kao i koristi za lokalno stanovništvo i cjelokupno društvo.

Gosti Konteksta su: u Zagrebu direktorica organizacije za održivi razvoj ODRAZ, Lidija Pavić-Rogošić, u Beogradu savjetnik predsjednika Privredne komore Srbije, Milan Prostran i u Sarajevu profesorica na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu, dr. Aleksandra Nikolić.

Kontekst vodi Irena Kuldija.