Nadina Maličbegović o izborima u Bugarskoj

Prema posljednjim objavljenim rezultatima bugarske državne komisije na osnovu 96 posto prebrojanih listića, stranka GERB, odnosno Građani za evropski razvoj Bugarske, bivšeg premijera Bojka Borisova osvojila je 30,7 posto glasova. Glavna opoziciona Bugarska socijalistička stranka BSP Sergeja Staniševa na drugom je mjestu s 27,0  posto glasova. Na trećem mjestu je Pokret za pravo i slobodu […]

Prema posljednjim objavljenim rezultatima bugarske državne komisije na osnovu 96 posto prebrojanih listića, stranka GERB, odnosno Građani za evropski razvoj Bugarske, bivšeg premijera Bojka Borisova osvojila je 30,7 posto glasova. Glavna opoziciona Bugarska socijalistička stranka BSP Sergeja Staniševa na drugom je mjestu s 27,0  posto glasova. Na trećem mjestu je Pokret za pravo i slobodu – DPS, turske nacionalne manjine s 10,6 posto osvojenih glasova i na četvrtom mjestu je nacionalistička stranka ATAKA sa 7,4  posto.

Na parlamentarnim izborima u Bugarskoj zabilježeno je više od 300 nepravilnosti. Izbore u Bugarskoj prati Nadina Maličbegović.