Kontekst: Posljedice odbijanja Beograda da prihvati sporazum o Kosovu

Hoće li se i kada nastaviti pregovori između Beograda i Prištine nakon odbijanja Vlade Srbije da prihvati sporazum o Kosovu? Je li moguće rješenje o sjeveru koje će zadovoljiti obje strane? Kako žive Srbi i Albanci na Kosovu, kakvo je stanje ekonomije?  Vlada Srbije odbila je Sporazum o Kosovu koji su predložili predstavnici Evropske Unije. […]

Hoće li se i kada nastaviti pregovori između Beograda i Prištine nakon odbijanja Vlade Srbije da prihvati sporazum o Kosovu? Je li moguće rješenje o sjeveru koje će zadovoljiti obje strane?

Kako žive Srbi i Albanci na Kosovu, kakvo je stanje ekonomije?  Vlada Srbije odbila je Sporazum o Kosovu koji su predložili predstavnici Evropske Unije. Tražila je hitan nastavak dijaloga. Dijalog je, smatra i kosovski premijer Hashim Thaci, jedina razumna opcija za normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine.

Gosti Konteksta su: Prištini – politički analitičar Ilir Deda i Beogradu – politički analitičar sa Instituta za društvene nauke Dejan Vuk Stanković.  Večerašnji Kontekst vodi Saša Delić, uvodni prilog o reakcijama iz Beograda donosi Marko Subotić.