Berislav Jelinić o akciji USKOK-a u Osijeku

Trideset i devet osoba je privedeno u Osijeku u tamošnji odjel USKOK-a zbog prodaje i kupovine ispita na Ekonomskom fakultetu. Među privedenima je pet profesora, jedan asistent, 21 student, a ostali osumnjičeni su posrednici. Policija i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u petak ujutro su ušli u prostorije Fakulteta, gdje su u sklopu kriminalističkog […]

Trideset i devet osoba je privedeno u Osijeku u tamošnji odjel USKOK-a zbog prodaje i kupovine ispita na Ekonomskom fakultetu. Među privedenima je pet profesora, jedan asistent, 21 student, a ostali osumnjičeni su posrednici. Policija i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u petak ujutro su ušli u prostorije Fakulteta, gdje su u sklopu kriminalističkog istraživanja pregledali dokumentaciju.

Direktor USKOK-a rekao je da će u petak svi osumnjičeni biti ispitani i protiv njih će biti donesen nalog o provođenju istrage. Ovo je, kaže, nastavak operativne akcije ‘Indeks’ koja je do sada obuhvatala samo zagrebačke fakultete.
 
Gost Vijesti Al Jazeere u Zagrebu je Berislav Jelinić, novinar i urednik sedmičnika Aktual.