Kontekst: Ispitivanje porijekla imovine

Šta će promijeniti Zakon o ispitivanju porijekla imovine izabranim političarima i političkim liderima u bh. entitetu Republika Srpska? Kada će BiH dobiti zakon na državnom nivou? Kako se pitanje nelegalno stečene imovine rješava u Srbiji i Hrvatskoj? Može li BiH, u borbi protiv nelegalnog bogaćenja, koristiti iskustva susjeda? U ovom izdanju Konteksta govorimo o razvoju i […]

Šta će promijeniti Zakon o ispitivanju porijekla imovine izabranim političarima i političkim liderima u bh. entitetu Republika Srpska? Kada će BiH dobiti zakon na državnom nivou?

Kako se pitanje nelegalno stečene imovine rješava u Srbiji i Hrvatskoj? Može li BiH, u borbi protiv nelegalnog bogaćenja, koristiti iskustva susjeda? U ovom izdanju Konteksta govorimo o razvoju i perspektivama informacionih tehnologija u jugoistočnoj Evropi.

Gosti emisije su: u Banjoj Luci – šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a i predlagač Zakona Vukota Govedarica, u Zagrebu – bivša ministrica pravosuđa u Vladi Hrvatske Vesna Škare-Ožbolt, te u Beogradu – predsjednik parlamentarne Komisije za kontrolu krivičnih sankcija i poslanik SDP-a Meho Omerović.

Kontekst vodi Saša Delić.