Kontekst: Prehrambena industrija u regiji

Koliko je poljoprivredna i prehrambena industrija regije konkurentna evropskoj? Mogu li regionalne zemlje proizvesti dovoljno hrane za sebe? Događa li se opći pad kvaliteta hrane u svijetu? Kakva je i kako se provodi kontrola kvaliteta namirnica? Ono što je 60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća za svijet bila nafta, danas je hrana. U večerašnjem izdanju […]

Koliko je poljoprivredna i prehrambena industrija regije konkurentna evropskoj? Mogu li regionalne zemlje proizvesti dovoljno hrane za sebe? Događa li se opći pad kvaliteta hrane u svijetu? Kakva je i kako se provodi kontrola kvaliteta namirnica?

Ono što je 60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća za svijet bila nafta, danas je hrana. U večerašnjem izdanju Konteksta govorimo o prehrambenoj industriji u regiji, kvalitetu, standardima i sistemima zaštite. 

Gosti emisije su: u Zagrebu – prehrambeni stručnjak, direktor Kondina i bivši čelnik Hrvatske udruge poslodavaca Stipan Bilić, u Sarajevu – dekan Veterinarskog fakulteta dr. Nihad Fejzić i u Beogradu – sekretar Udruženja za poljoprivredu i prehrambenu industriju Privredne komore Srbije Milan Prostran.

Večerašnji Kontekst vodi Anne Marie Ćurčić.