Oni pobjeđuju: Safet Sušić

Najbolji nogometaš svih vremena Bosne i Hercegovine i francuskog Paris Saint-Germainea, igrač koji je svjetskim prvacima Italiji i Argentini dao po tri gola na jednoj utakmici, Safet Sušić, bio je jedan od najboljih svjetskih igrača svoje generacije. Dugo vremena je odbijao biti selektor Bosne i Hercegovine, a kada je prihvatio poziv postigao je najveći uspjeh […]

Najbolji nogometaš svih vremena Bosne i Hercegovine i francuskog Paris Saint-Germainea, igrač koji je svjetskim prvacima Italiji i Argentini dao po tri gola na jednoj utakmici, Safet Sušić, bio je jedan od najboljih svjetskih igrača svoje generacije.

Dugo vremena je odbijao biti selektor Bosne i Hercegovine, a kada je prihvatio poziv postigao je najveći uspjeh i prvi put u historiji odveo nacionalni tim na Svjetsko prvenstvo.

Sušić za Al Jazeeru govori o svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri, o savremenom nogometu, saigračima i trenerima, sličnostima i razlikama u ovom sportu nekad i sad. Govori o uticaju koji su na njega ostavili: Ante Mladinić, Ivica Osim i Miljan Miljanić, o odnosu sa Michelom Platinijem, svojim igrama u reprezentaciji, Sarajevu i Paris Sent-Germainu, budućim planovima i mogućnostima da vodi i trenira neki od velikih svjetskih klubova.

Sa selektorom BiH razgovarao je Emir Delić.