Đorđe Kostić o smrti Jovanke Broz

Preminula je Jovanka Broz. Klinični centar Srbije saopćio je da je Titova udovica preminula u 89. godini života, u 11 sati i 45 minuta, zbog zastoja srca. Posljednjih mjeseci života bila je teško bolesna, a u Urgentni centar primljena je 23. augusta.  Jovanka Broz je od Titove smrti živjela u gotovo potpunoj izolaciji, bez dokumenata […]

Preminula je Jovanka Broz. Klinični centar Srbije saopćio je da je Titova udovica preminula u 89. godini života, u 11 sati i 45 minuta, zbog zastoja srca. Posljednjih mjeseci života bila je teško bolesna, a u Urgentni centar primljena je 23. augusta. 

Jovanka Broz je od Titove smrti živjela u gotovo potpunoj izolaciji, bez dokumenata do 2009. godine. Pojavljivala se samo jednom godišnje u Kući cvijeća. Njena posljednja želja je bila da je sahrane pored Tita u Beogradu. Vlada Srbije se slaže s tim, tvrdi premijer Ivica Dačić. Ministar Rasim Ljajić rekao je da će Jovanka Broz najverojatnije biti sahranjena u susjednoj prostoriji, pored one u kojoj je sahranjen Tito.

U Beogradu je Đorđe Kostić.