Kontekst: Kvalifikacije za Brazil

Uoči završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu, u igri za plasman u Brazil su četiri reprezentacije iz regije. Bosna i Hercegovina najbliža je tom cilju, a put je vodi preko Litve. Prvo mjesto u skupini može izboriti i Crna Gora, ali morala bi iznenaditi Englesku na Wembleyju. Hrvatska praktički već iščekuje protivnika u dodatnim […]

Uoči završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nogometu, u igri za plasman u Brazil su četiri reprezentacije iz regije. Bosna i Hercegovina najbliža je tom cilju, a put je vodi preko Litve.

Prvo mjesto u skupini može izboriti i Crna Gora, ali morala bi iznenaditi Englesku na Wembleyju. Hrvatska praktički već iščekuje protivnika u dodatnim kvalifikacijama, a Slovenija mora nastaviti pobjednički niz u dvije teške utakmice, protiv Norveške i Švicarske.

Velika završnica borbe za plasman na Svjetsko prvenstvo u nogometu, uzbuđenje je doseglo vrhunac. Koje reprezentacije iz regije mogu izboriti najveće nogometno natjecanje na svijetu? O tome kakva je kvaliteta balkanskih nogometaša i što će presuditi govore u Sarajevu je nekadašnji nogometaš Sarajeva i kapetan reprezentacije Jugoslavije, te prvi izbornik BiH, Mirsad Fazlagić, u Beogradu legendarno lijevo krilo Crvene Zvezde i reprezentacije Jugoslavije, danas predsjednik Crvene zvezde, Dragan Džajić i u Zagrebu trofejni trener i bivši hrvatski izbornik Otto Barić.

Kontekst vodi Stipe Sladoljev.