Milka Smilevska o sjednici opozicijskog SDSM-a

Opozicijski Socijaldemokratski savez Makedonije SDSM u utorak navečer na sjednici Glavnog odbora odlučuje o sudjelovanju na predstojećim lokalnim izborima. Odlučivat će i hoće li se zastupnička skupina “Savez za budućnost” vratiti u parlament, nakon nasilnog izbacivanja njihovih zastupnika krajem decembra, kada je odlučivano o budžetu za 2013. godinu. U međuvremenu, Demokratski savez, jedan od  koalicijskih partnera […]

Opozicijski Socijaldemokratski savez Makedonije SDSM u utorak navečer na sjednici Glavnog odbora odlučuje o sudjelovanju na predstojećim lokalnim izborima. Odlučivat će i hoće li se zastupnička skupina “Savez za budućnost” vratiti u parlament, nakon nasilnog izbacivanja njihovih zastupnika krajem decembra, kada je odlučivano o budžetu za 2013. godinu.

U međuvremenu, Demokratski savez, jedan od  koalicijskih partnera vladajuće VMRO DPMNE, pozvao je na dijalog, ujedinjenje i konsenzus svih političkih stranaka u zemlji. Naglašavaju potrebu usvajanja zajedničke platforme za rješavanje spora oko imena zemlje s Grčkom. Premijer Gruevski, prije sedam dana pozvao je opoziciju na povratak u parlament i na sudjelovanje na  lokalnim izborima zakazanim za mart.

Iz Skoplja se javila naša Milka Smilevska.