Milka Smilevska o uličnom Građanskom parlamentu

Makedonski opozicijski “Savez za budućnost”, organizirao je u Skoplju i u ostalim gradovima u toj državi, ulični Građanski parlament. Kako navode, cilj je vraćanje demokracije u ruke građana. Glavne saobraćajnice u centru Skoplja blokirane su od 18 sati. Prema najavama organizatora protesta, blokade centralnih gradskih ulica ubuduće će trajati po jedan sat. Istovremeno, Udruženje novinara […]

Makedonski opozicijski “Savez za budućnost”, organizirao je u Skoplju i u ostalim gradovima u toj državi, ulični Građanski parlament.

Kako navode, cilj je vraćanje demokracije u ruke građana. Glavne saobraćajnice u centru Skoplja blokirane su od 18 sati.

Prema najavama organizatora protesta, blokade centralnih gradskih ulica ubuduće će trajati po jedan sat.

Istovremeno, Udruženje novinara reagiralo je na stav Unutrašnje kontrole makedonske policije, da nije upotrijebljena prekomjerna sila i da nisu prekršeni zakoni kad su prošlog ponedjeljka novinari izbačeni iz sale parlamenta.

U udruženju kažu kako od policije traže da se utvrdi ko je izdao takvu naredbu i poručuju da do daljnjeg neće komunicirati sa Vladom.