Kontekst: srpsko-hrvatski odnosi

Od prošlogodišnjih parlamentarnih i predsjedničkih izbora u Srbiji, odnosi između te zemlje i Hrvatske značajno su pogoršani. Izjave predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića, te oslobađajuće presude za hrvatske generale Gotovinu i Markača dodatno su komplikovali  odnose dvije države. Srpski i hrvatski premijer – Ivica Dačić i Zoran Milanović – sastali su se u srijedu u Beogradu. […]

Od prošlogodišnjih parlamentarnih i predsjedničkih izbora u Srbiji, odnosi između te zemlje i Hrvatske značajno su pogoršani. Izjave predsjednika Srbije, Tomislava Nikolića, te oslobađajuće presude za hrvatske generale Gotovinu i Markača dodatno su komplikovali  odnose dvije države.

Srpski i hrvatski premijer – Ivica Dačić i Zoran Milanović – sastali su se u srijedu u Beogradu. Šta će novo donijeti  susret u međusobnim odnosima dvije države? Koliko će pomoći rješavanju nagomilanih problema i otvorenih pitanja?

Postoji li obostrana volja za uspostavljanje bolje saradnje? Kako će susret Dačića i Milanovića utjecati na političke odnose u regiji?  

U Kontekstu o srpsko-hrvatskim i regionalnim odnosima govore gosti emisije:  u Beogradu – direktor Centra za politi-kološka istraživanja i javno mnijenje Instituta društvenih nauka Aleksandar Bošković; u Zagrebu – politički analitičar Davor Gjenero i u Sarajevu – nekadašnji premijer Bosne i Hercegovine i bivši ambasador u Zagrebu, profesor emeritus na Ekonomskom fakultetu, dr. Hasan Muratović

Kontekst vodi Marko Radoja