Saša Đorđević o saradnji policija u regiji

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić preuzeo je od crnogorskog kolege Božidara Vuksanovića predsjedavanje Asocijacijom šefova policija jugoistočne Evrope. Prvi sastanak novoizabranog Izvršnog odbora održan je u Banjaluci. Prisustvovali su direktori i policijski zvaničnici iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, te direktor Asocijacije Zlatko Miletić. Hapšenje Nasera Keljmendija bila jedna od tema. U toku je i […]

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić preuzeo je od crnogorskog kolege Božidara Vuksanovića predsjedavanje Asocijacijom šefova policija jugoistočne Evrope. Prvi sastanak novoizabranog Izvršnog odbora održan je u Banjaluci.

Prisustvovali su direktori i policijski zvaničnici iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, te direktor Asocijacije Zlatko Miletić.

Hapšenje Nasera Keljmendija bila jedna od tema. U toku je i procedura za izdavanje crvene Interpolove potjernice za Keljmendijem, koji se sumnjiči za trgovinu drogom i druga teška kaznena djela. Američke agencije CIA-u i DEA koja je specijalizirana za suzbijanje narkotika, tragaju za jednim od vodećih balkanskih narko-bosova.

Miletić je naglasio potrebu nastavka saradnje i koordinacije policije u regiji te je dodao da su policijske agencije iz BiH i regije pokušale sve kako bi Naser Keljmendi bio uhapšen.

Naš sagovornik u Beogradu je Saša Đorđević, istražitelj u Beogradskom centru za sigurnosu politiku.