Intervju: David Pettigrew

Gost Al Jazeere je američki profesor David Pettigrew, koji je veliki dio svog rada posvetio istraživanju stradanja građana BiH u proteklom ratu. Pettigrew predaje filozofiju na univerzitetu Southern Connecticut. Istražuje i piše o genocidu. Na mnoge univerzitete pozivan je da drži predavanja, a objavio je mnoge eseje iz istraživanja o etici i genocidu. Posjetio je brojna […]

Gost Al Jazeere je američki profesor David Pettigrew, koji je veliki dio svog rada posvetio istraživanju stradanja građana BiH u proteklom ratu.

Pettigrew predaje filozofiju na univerzitetu Southern Connecticut. Istražuje i piše o genocidu. Na mnoge univerzitete pozivan je da drži predavanja, a objavio je mnoge eseje iz istraživanja o etici i genocidu. Posjetio je brojna stratišta u BiH.

“Prva izdaja se desila u Srebrenici 1995. godine, kada nisu intervenisali, a druga bi bila 2012. godine, u slučaju da bosanski Srbin bude izabran za gradonačelnika Srebrenice”, rekao je, uz ostalo, u razgovoru s Al Jazeerinim novinarom Sašom Delićem.