Kontekst: Posljedice krize u eurozoni

Kakve će biti posljedice evropske krize? Da li bi propast eura označila početak kraja evropskih integracija? Ko će platiti cijenu pogrešnih političkih odluka i loše ekonomske politike? Kako će biti uređeni i na čemu će se temeljiti budući odnosi u Evropi? Nekoliko država Evrope ne može kontrolirati aktuelnu krizu niti sanirati njene posljedice. Španija mora […]

Kakve će biti posljedice evropske krize? Da li bi propast eura označila početak kraja evropskih integracija?

Ko će platiti cijenu pogrešnih političkih odluka i loše ekonomske politike? Kako će biti uređeni i na čemu će se temeljiti budući odnosi u Evropi?

Nekoliko država Evrope ne može kontrolirati aktuelnu krizu niti sanirati njene posljedice. Španija mora prihvatiti pomoć da bi banke spasila bankrota.

Bez pomoći Evropske unije pred katastrofom su Grčka, Portugal, Irska, Italija. U ovom izdanju Konteksta govorimo o uzrocima i posljedicama evropske krize.

Gosti Konteksta su: u Zagrebu voditelj Centra za politološka istraživanja dr. Anđelko Milardović, u Beogradu – istraživač analitičar organizacije Global Integrity, urednik u nedjeljniku Novi magazin, Miomir Brkić, i u Banjoj Luci – ekonomska stručnjakinja dr. Svetlana Cenić.

Kontekst vodi: Adnan Rondić.