Kontekst: Državni budžeti u regiji

Šta je osnova ekonomske politike za 2013. godinu u zemljama regije? Hoće li deficitarno finansiranje omogućiti provođenje suštinskih reformi? Kako osigurati subvencije, kapitalne investicije i razvojne projekte? Zašto se ne koriste ugovorena sredstva finansijskih institucija? U regiji se diskutira o ekonomskoj politici, povećanju rashoda, mjerama štednje, dugovima, deficitarnom finansiranju. U večerašnjem Kontekstu razgovaramo o budžetima […]

Šta je osnova ekonomske politike za 2013. godinu u zemljama regije? Hoće li deficitarno finansiranje omogućiti provođenje suštinskih reformi? Kako osigurati subvencije, kapitalne investicije i razvojne projekte? Zašto se ne koriste ugovorena sredstva finansijskih institucija?

U regiji se diskutira o ekonomskoj politici, povećanju rashoda, mjerama štednje, dugovima, deficitarnom finansiranju. U večerašnjem Kontekstu razgovaramo o budžetima za sljedeću godinu. To je vjerovatno najaktuelnija tema u gotovo svim zemljama regije.

Gosti emisije su: u Sarajevu, savjetnik premijera Federacije Bosne i Hercegovine za ekonomska pitanja i član Savjetodavne grupe fiskalnog vijeća BiH docent doktor Goran Miraščić, u Zagrebu, profesor ekonomske politike na Pravnom fakultetu dr. Mladen Vedriš i u Beogradu pomoćnik glavnog urednika magazina NIN, ekonomski analitičar Milan Ćulibrk.

Večerašnji Kontekst vodi Anne Marie Čurćić, a uvodni prilog donosi Ivana Brkić.