Ugričić: ‘Ja sam žrtva medijskog linča’

Sreten Ugričić, smijenjeni upravnik Narodne biblioteke Srbije posjetio je ministra kulture Srbije Predraga Markovića i tražio objašnjenje o tome je li dobio i otkaz ugovora o radu. Ugričić je prije nekoliko dana smijenjen na telefonskoj sjednici Vlade Srbije. Smjenu je tražio SPS i njen lider Ivica Dačić, zbog potpisivanja peticije podrške crnogorskom književniku Andreju Nikolaidisu, autoru […]

Sreten Ugričić, smijenjeni upravnik Narodne biblioteke Srbije posjetio je ministra kulture Srbije Predraga Markovića i tražio objašnjenje o tome je li dobio i otkaz ugovora o radu.

Ugričić je prije nekoliko dana smijenjen na telefonskoj sjednici Vlade Srbije. Smjenu je tražio SPS i njen lider Ivica Dačić, zbog potpisivanja peticije podrške crnogorskom književniku Andreju Nikolaidisu, autoru teksta o godišnjici obilježavanja formiranja RS u Banjoj Luci.

Ugričić je kazao za Al Jazeeru kako je činjenica da ministar kulture nije konsultovan prilikom njegove smjene „čin slanja poruke najširoj javnosti da mora da se pazi šta se govori, da je situacija takva da se stvara kao neka vrsta neobjavljenog vanrednog stanja“.