Kontekst: Predsjednički izbori u Rusiji

Premijer Rusije Vladimir Putin pobijedio je na predsjedničkim izborima. Opozicija, nevladine organizacije i međunarodni posmatrači saglasni su da izbori nisu bili slobodni niti pravedni. Nakon proglašenja Putinove pobjede, više se govori o nelegitimnosti vlasti nego o rezultatima. U Kontekstu govorimo o mogućim posljedicama takvog stanja, budućim odnosima u Rusiji i utjecaju koji će imati na […]

Premijer Rusije Vladimir Putin pobijedio je na predsjedničkim izborima. Opozicija, nevladine organizacije i međunarodni posmatrači saglasni su da izbori nisu bili slobodni niti pravedni.

Nakon proglašenja Putinove pobjede, više se govori o nelegitimnosti vlasti nego o rezultatima. U Kontekstu govorimo o mogućim posljedicama takvog stanja, budućim odnosima u Rusiji i utjecaju koji će imati na regiju Balkana.

Gosti su: u Zagrebu, bivši hrvatski veleposlanik u Rusiji Božo Kovačević, u Sarajevu, vanjskopolitički analitičar Mufid Memija i u Beogradu, član Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji Simeon Pobulić.

Emisiju vodi Adnan Rondić.