Politički zastoj u BiH zabrinuo Brisel

U srijedu su u Banjoj Luci specijalni predstavnik Evropske unije (EU) i šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Peter Sorensen, američki ambasador u Sarajevu Patrick Moon i predsjedavajući Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (VE) Mavlut Cavusoglu razgovarali sa zvaničnicima Republike Srpske (RS). Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je spremnost da se evropska pitanja odvoje […]

U srijedu su u Banjoj Luci specijalni predstavnik Evropske unije (EU) i šef Delegacije EU u Bosni i Hercegovini Peter Sorensen, američki ambasador u Sarajevu Patrick Moon i predsjedavajući Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (VE) Mavlut Cavusoglu razgovarali sa zvaničnicima Republike Srpske (RS).

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je spremnost da se evropska pitanja odvoje od razgovora o drugim temama.

Sorensen je rekao da je u Banju Luku došao da prenese poruke sa nedavno održanog sastanka Vijeća EU, gdje je jedna od tema bila i Bosna i Hercegovina, javlja reporterka Al Jazeere iz Banje Luke Ljiljana Smiljanić.