SAD će biti partner novim vladama u regiji

Novinar Al Jazeere Ivica Puljić javio se iz Washingtona komentirajući šta će za Washington značiti izborni rezultati u Rusiji, ali i u Hrvatskoj i Sloveniji.   „Ujedinjena Rusija nema kompletnu vlast u parlamentu, tako da ne mogu donositi odluke koje su u sukobu sa ruskim ustavom, a to je ono što je Amerikance najviše brinulo“, […]

Novinar Al Jazeere Ivica Puljić javio se iz Washingtona komentirajući šta će za Washington značiti izborni rezultati u Rusiji, ali i u Hrvatskoj i Sloveniji.  

„Ujedinjena Rusija nema kompletnu vlast u parlamentu, tako da ne mogu donositi odluke koje su u sukobu sa ruskim ustavom, a to je ono što je Amerikance najviše brinulo“, rekao je Puljić te upozorio da su odnosi ove dvije zemlje opterećene onim što se dešava u Afganistanu, Iranu i Siriji.

Što se tiče izbora u Hrvatskoj, on je naglasio da će SAD sarađivati sa bilo kojim pobjednikom u ovoj zemlji

„Međutim, u SAD-u se upozorava da će se onaj ko pobijedi u Hrvatskoj suočiti sa velikim ekonomskim problemima“, naveo je on te dodao da je i Slovenija „stari američki saveznik“ i da će Washington imati dobre odnose sa novom vladom.