Uhapšen Saif el-Islam Gaddafi

Donosimo vam prve snimke Saifa al Islama u avionu nakon hapšenja.Sin svrgnutog Libijskog vođe Muamera el Gadafija uhapšen je danas pri pokušaju bijega u Niger.Kažu da je dobrog zdravstvenog stanja. Iz Haga stiže glavni tužilac da se dogovori o mjestu i načinu suđenja.Libijske vlasti smatraju da bi se u zemlji mogao suočiti i sa smrtnom […]

Donosimo vam prve snimke Saifa al Islama u avionu nakon hapšenja.Sin svrgnutog Libijskog vođe Muamera el Gadafija uhapšen je danas pri pokušaju bijega u Niger.Kažu da je dobrog zdravstvenog stanja.

Iz Haga stiže glavni tužilac da se dogovori o mjestu i načinu suđenja.Libijske vlasti smatraju da bi se u zemlji mogao suočiti i sa smrtnom kaznom. 

Posljednja osoba od utjecaja iz porodice Gadafi i sin ubijenog libijskog vođe Muamera Gadafija, Saif al-Islam, uhapšen je na jugu Libije.

Fotografije prikazuju Gadafijevog sina nedugo nakon hapšenja. Potom, njegovo prebacivanje avionom u Zintan.  U tradicionalnoj odjeći i prilično smiren.

 

Još jedan znak završetka Gadafijeve ere. Upravo je  Saif Al Islam viđen kao nasljednik ubijenog pukovnika Muamera Gadafija.
 
Izvještava Amira Dizdar