Rimac Automobili preuzeli Bugatti: Želimo stvarati sljedećih 100 godina

Veliki poslovni ‘deal’ koji je predstavljen u Dubrovniku pozicionira Hrvatsku na automobilsku mapu svijeta.

Kompanije Rimac Automobili i Bugatti Automobiles ujedinili su se i stvorili novu kompaniju Bugatti Rimac d.o.o. čiji će glavni izvršni direktor biti sam Mate Rimac (EPA - Ilustracija)

Od kako se kao mladi inovator pojavio prije 12 godina, Mate Rimac ne prestaje oduševljavati hrvatsku javnost, ali i automobilski svijet uopće.

Krenuo je s radom u garaži i tvrtkom Rimac Automobili koja je imala samo jednoga zaposlenoga – njega samoga. Tvrtka se razvijala i rasla pa je tako nastao i njihov prvi automobil koji je nazvan Concept One. Tada su Rimac Automobili zapošljavali 11 radnika.

Ove godine Rimac je predstavio hiperautomobil nazvan Rimac Nevera koja je oduševila automobilski svijet. U to vrijeme tvrtka je zapošljavala preko 1.000 radnika.

Nova kompanija

S 5. srpnjem 2021. godine Mate Rimac otišao je korak dalje i svoju tvrtku, ali i Hrvatsku, svrstao na automobilsku mapu svijeta. Toga dana su se tvrtke Rimac Automobili i svjetski poznata auto kompanija Bugatti Automobiles ujedinili i stvorili novu kompaniju Bugatti Rimac d.o.o. čiji će glavni izvršni direktor biti sam Mate Rimac. Najavljeno je kako će sjedište nove kompanije biti u Hrvatskoj i da ona započinje poslovati od četvrtog tromjesečja 2021. godine.

Predstavljanje ovoga povijesnog poslovnog dogovora upriličeno je na tvrđavi Lovrijenac u Dubrovniku gdje su prethodno, tijekom dana, helikopterom prebačena tri automobila: Rimčeva Nevera, Bugatti Chiron i Porsche Taycan.

“Te 2009.godine, kada sam pokrenuo kompaniju u garaži, nisam mogao ni zamisliti da ću u 12 godina rada  biti u ovakvoj poziciji. Da mi je netko prije 12 godina rekao da će se ovo dogoditi, ne bih mu vjerovao. Inspirirao me Nikola Tesla i njegovi izumi i htio sam dokazati da električni auti mogu biti brži i uzbudljiviji od konvencionalnih automobila. Uvijek sam ovo htio napraviti u Hrvatskoj i dokazati da se to može napraviti ovdje. Kao što izreka kaže, sve je nemoguće dok to netko ne napravi. Danas u našoj tvrtki rade ljudi iz 40 država svijeta, a mi i dalje radimo u Hrvatskoj što je uvijek bila moja želja”, rekao je Mate Rimac u svome govoru.

Sjedište u Hrvatskoj

Dodao je kako mu je Porche uvijek bio podrška kao i da sada slijedi razdvajanje tvrtke Rimac Automobili na dvije tvrtke. Rimac grupa biti će vlasnik tvrtki Bugatti Rimas i Rimac Technology i obje će, kao glavni izvršni direktor, voditi upravo Mate Rimac. Kako je rečeno Bugatti i Rimac nastavljaju kao zasebni brendovi, zadržavaju postojeće proizvodne pogone i kanale distribucije, dok će sjedište i sav razvoj za oba brenda biti u Hrvatskoj. Razvoj, proizvodnja i isporuka baterijskih sustava, pogonskih sklopova i ostalih EV komponenata, po kojima je Rimac poznat i kojima je stekao povjerenje brojnih proizvođača automobila, bit će odvojeni u novi poslovni subjekt – Rimac Technology – koji će biti u stopostotnom vlasništvu Rimac Grupe. Rimac Technology ostaje neovisna tvrtka koja surađuje s brojnim svjetskim proizvođačima automobila. Sklapanje Bugatti modela nastaviti će se i dalje u Molsheimu, u Francuskoj, te će tako nastaviti  korištenje povijesne lokacije koja je neodvojiva od Bugatti brenda.

Rimac Grupa bit će najveći dioničar nove komapnije Bugatti Rimac d.o.o. s udjelom od 55 posto. Mate Rimac zadržat će svoj postojeći udjel u Rimac Grupi od 37 posto, Porsche ostaje na 24 posto, Hyundai Motor Group na 12 posto, a ostali investitori na 27 posto.

“Prvi auto isporučiti ćemo ove godine. Prava je čast što smo sada dio iste kompanije s Bugattijem, tvrtkom koja ima tako dugu tradiciju. Želimo stvarati sljedećih 100 godina. Novi kampus koji radimo u Hrvatskoj biti će dom kompanije Bugatti Rimac. S vremenom će tu raditi 2.500 zaposlenika. Iznimno sam uzbuđen zbog potencijala koje donosi kombiniranje znanja, tehnologije i vrijednosti ova dva brenda u stvaranju nekih uistinu posebnih projekata u budućnosti”, najavio je Rimac.

Dva jaka modela

O značaju ovoga poslovnog dogovora govori i to što je na predstavljanju bio i izvršni direktor Porchea Oliver Blum koji je rekao kako čelnici ovoga automobilskog diva žele Bugatti odvesti u budućnost. Prema njegovim riječima partnerstvo Rimca i Bugattija pobjeda je za obje tvrtke koje se savršeno nadopunjuju.

“Kompanija kreće s dva jaka modela, Rimčevom neverom i Bugatti Chironom. Nova kompanija ima svijetlu budućnost. Porche će davati veliku potporu novoj kompaniji i imati će snažnu ulogu. Imati će i 45 posto u novoj kompaniji. Sada možemo zamisliti nove jake Bugatti modele koji će biti nastavljani po jednakim standardima kao i do sada”, rekao je Blum.

Biranim riječima o Mati Rimcu govorio je i zamjenik predsjednika i financijskog direktora Porchea Lutz Meschke koji je svome hrvatskom partneru poručio da se ne mijenja.

“Mate Rimac je izuzetan poduzetnik, takvih nema puno u autoindustriji. Opušten je i ozbiljan u isto vrijeme. Unatoč njegovom izuzetnom uspjehu, ostao je čvrsto pri zemlji. Mate, nemoj se nikad promijeniti. Ovo je važan dan za Bugatti, Porche i cijelu Volkswagen grupu”, rekao je Meschke.

Vijest o preuzimanju Bugattija od Mate Rinca objavio je i najutjecajniji poslovni medij na svijetu Financial Times koji su podsjetili na početke Mate Rimca i kako je došlo do ovoga velikog preuzimanja.

“Ovo je deal koji cementira poziciju Rimca kao etablirane snage u autoindustriji”, ističu iz Financial Timesa.

Velika prilika za Hrvatsku

Poznati hrvatski ekonomista Vuk Vuković rekao je, komentirajući ovaj poslovni deal, kako misli da je ovo preuzimanje izuzetno značajno kao signal prema vani kojim se pokazuje kako i u Hrvatskoj postoje ozbiljne firme koje mogu konkurirati najboljima na vanjskom tržištu.

“To je sjajna vijest za potencijalno privlačenje novih investicija. Za Rimca to znači daljnja ekspanziju i preduvjet za izlazak na američku burzu, što će imati daljnje pozitivne učinke na domaće tržište i direktno i indirektno kroz daljnji rast imidža naših firmi koje rastu na R&D-u”, rekao je Vuković.

I bez nekog komentara stručnjaka i ekonomista Rimčevo preuzimanje Bugattija Hrvatsku pozicionira na svjetskoj auto karti. Izvjesno je kako će se u budućnosti upravo u Hrvatskoj događati mnoge stvari vezane za auto industriju što i pokazuju i dokazuju i dosadašnji proizvodi, odnosno vozila koja su ove dvije do sada posebne tvrtke proizvodile.

Očekuje se i kako će ovaj poslovni deal donijeti i ne samo nova radna mjesta, nego i brojne nove proizvode. Isto tako očekuje se i stvaranje novih malih kompanije koje će surađivati s kompanijama u Rimac grupi.

Zbog svega toga mnogi su mišljenja kako u Hrvatskoj, od 5. srpnja, više ništa neće biti isto kada je riječ o gospodarstvu.

Izvor: Al Jazeera

Povezane

Više iz rubrike TEME
POPULARNO