Croatia Airlines ne može letjeti bez pomoći države

Vlade Hrvatske je prošlog ljeta donijela odluku da se nacionalnom avioprijevozniku isplati državna pomoć od 80 miliona eura

Unatoč hiljadama letova i milionima prevezenih putnika, Croatia Airlines godinama prima subvencije države (Igor Soban/PIXSELL)

Croatia Airlines, nacionalna zrakoplovna tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, ne samo da godinama obavlja avio prijevoz u Hrvatskoj i inozemstvu, nego i tvrtka koja svojim značajem predstavlja svojevrsni brend države. Značaj i uloga Croatia Airlinesa posebno dolazi u vrijeme ljeta i turističke sezone, kada na tisuća putnika upravo u avionima ove državne tvrtke dolazi na ljetovanje.

Međutim, unatoč tisućama letova i milijuna prevezenih putnika, Croatia Airlines već godinama prima subvencije države kako bi premostila nastale gubitke ili pak jednostavno preživjela na tržištu. Tako je i sredinom 2020. godine na sjednici Vlade Hrvatske donesena odluka da se Croatia Airlinesu isplati državna potpora od 600 milijuna kuna [oko 80 miliju eura] od čega se 350 milijuna kuna [46 milijuna eura] odnosi na dokapitalizaciju nacionalne zračne kompanije, a 250 milijuna kuna [33 milijuna eura] na vlasnički zajam.

Strateška uloga u prometnoj infrastrukturi

“Pandemija koronavirusa imala je i još uvijek ima razoran učinak na globalnu zrakoplovnu industriju, koja se suočava s najtežom krizom ikad. U svemu tome Croatia Airlines nije iznimka, pa je tako ta kompanija zabilježila pad prometa od 65 do 90 posto u odnosu na 2019. godinu. Međutim, Croatia Airlines, kao prijevoznik u vlasništvu države, ima stratešku ulogu u hrvatskoj prometnoj infrastrukturi, što se pokazalo ključnim i u ovim kriznim vremenima“, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Pojasnio je kako će država kroz dokapitalizaciju u Croatia Airlines uložiti 350 milijuna kuna [46 milnijua eura] a davanjem zajma dioničara u iznosu od 250 milijuna kuna [33 milijuna eura] će omogućiti očuvanje gospodarske aktivnosti kompanije tijekom i nakon pandemije te joj pružiti potrebnu likvidnost.

Pojašnjavajući odluku o ispati potpore, iz Vlade pojašnjavaju kako je, sukladno projekciji novčanog toka Croatia Airlines za idućih 12 mjeseci, utvrđen nedostatak financijskih sredstava za redovno poslovanje i održavanje operacija. Tvrde kako će se zajmom dioničara u iznosu od 250 milijuna kuna stabilizirat poslovanje kompanije, s čime će se spriječiti brojni negativni učinci na stanovništvo i gospodarstvo Hrvatske, što će najizravnije osjetiti zrakoplovni i turistički sektor, dok će se posljedice neizravno širiti i na ostale gospodarske grane.

Smanjeni prihodi za više od 70 posto

Govoreći o poslovanju Croatia Airlinesa, glasnogovornik kompanije Davor Janušić pojašnjava kako je i Croatia Airlines podijelila sudbinu cjelokupne industrije zračnog prijevoza, koja se, zbog pandemije korona virusa, prošle i ove godine suočila s najvećom krizom ikad. Prema njegovim riječima, epidemiološka situacija drastično je smanjila potražnju za uslugama zračnog prijevoza te je 2020. godine registriran 11.491 let manje (minus 54 posto), a broj prevezenih putnika pao je za 70 posto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine. Flota Croatia Airlinesa se sastoji od 12 zrakoplova – šest tipa Airbus 319/320 i šest Dash 8-Q400. U tvrtki stalno radi 990 zaposlenika.

“Posljedično su u razdoblju od travnja do listopada izravno smanjeni prihodi za više od 70 posto. U takvim tržišnim okolnostima u prvih devet mjeseci prošle godine ostvaren je operativni gubitak u visini od 222,4 milijuna kuna [30 milijuna eura], koji s neto rezultatom financiranja daje neto gubitak od 243,5 milijuna kuna [32 milijuna eura]. Povećanje neto gubitka za 195,1 milijuna kuna [26 milijuna eura] u odnosu na isto razdoblje 2019. godine izravna je posljedica smanjenje potražnje za uslugom zračnog prijevoza u uvjetima globalne pandemije“, kaže Janušić.

Najavljuje kako će se poslovne aktivnosti tijekom 2021. godine godine kontinuirano usklađivati aktualnoj epidemiološkoj situaciji, koja će presudno utjecati na potražnju za uslugama zračnog prijevoza. U slučaju postepenog smirivanja zdravstvene krize i ukidanju postojećih ograničenja protoka putnika, kompanija je spremna postupno povećati kapacitet i letačke operacije u domaćem i međunarodnom prometu na linijama na kojima je prošle godine bila prisiljena smanjiti ponudu.

Jurčić: Da ne bude lopovluk i korupcija

“Normalizacija protoka putnika i povratak povjerenja u zračni prijevoz bit će ključna za obnavljanje tržišne potražnje, što će izravno odrediti poslovni ritam cjelokupnom zrakoplovnom sektoru, a jednako tako i Croatia Airlinesu. Do tada se nastavlja racionalizacija poslovanja u svim segmentima te provođenje rigoroznih mjera ušteda s ciljem očuvanja likvidnosti i radnih mjesta. Pritom će nacionalni avioprijevoznik i nadalje biti podrška hrvatskim građanima i gospodarstvu, nastojeći u svakom trenutku omogućiti prijevoz putnika i robe te učiniti jednostavnijom otežanu prometnu povezanost i gospodarsku situaciju“, kazao je Janušić.

Govoreći o novoj isplati potpore Croatia Airlinesu, bivši ministar i ekonomski analitičar Ljubo Jurčić kaže kako ona bez države ne može egzistirati niti sada, kada je osjetno smanjen broj letova, kao niti u ranijim uvjetima kada su padale cijene prijevoza.

“Međutim, pitanje je i strategije i važnosti te treba li Hrvatska zadržati tvrtku kao što je Croatia Airlines ili ne. Ako treba, kako to onda financirati a da se ne pretvori u lopovluk i korupciju. Država je trenutno ta oko koje se sve vrti kada je riječ o poslovanju kompanije. Ako tržište to ne regulira, onda je svaki drugi način regulacije teži. S druge strane, da Hrvatska kao država Europske unije nema avio kompaniju također je upitno i treba vidjeti što to donosi, a što se s gašenjem jedne takve kompanije gubi. Poznato je i da je Hrvatska turistička država, ali nikada nismo dobili studiju koliko Croatia Airlines kao avio kompanije doprinosi turizmu i što bi za turizam značilo njeno gašenje“, rekao je Jurčić.

Dodaje kako, s obzirom na tržište, obujam posla i organizaciju rada Croatia Airlines ne može pozitivno funkcionirati te da je njen dalji opstanak ovisan, prije svega, o državi, odnosno njenim dotacijama. Tu se ne smije po strani staviti niti činjenica da su relativno blizu Međunarodne zračne luke Zagreb i aerodromi u Beču, Budimpešti i Beogradu, koji su jači i samim tim bilježe veći broj letova, a imaju i interkontinentalne letove.

U anketi od mogućih 100, dobili 0 bodova

“Sve ove brojke koje ima Croatia Airlines pokazuju kako ona kao kompanija ne može ovako funkcionirati. Neophodno je puno toga napraviti i promijeniti kako bi znali što i kako dalje. Ponosni smo što kao država imamo avio kompaniju ali ne postoje nikakve procjene što donosi taj trošak. Kompanija je uvijek u minusu i ovisna o državi i bude kako politika odluči. Croatia Airlines nikada nije narasla toliko da se može samo financirati“, istakao je Jurčić.

Podsjeća kako se radi o iznimno skupom poslu te da smo proteklih godina, a posebno u vrijeme epidemije korona virusa, svjedočili bankrotu nekih avio kompanija. U isto vrijeme države su izdašnim novčanim dotacijama spašavale i puno jače i veće avio kompanije nego što je Croatia Airlines.

Posljednja novčana dotacija države Croatia Airlinesu poklopila se s istraživanjem njemačke internet platforme za putovanja vlakom, autobusom i avionom Omnio, koja je Međunarodnu zračnu luku Zagreb proglasila najgorom u Europi, među 30 njih. Nijemci su u istraživanju uspoređivali aerodrome po više faktora – dostupnost, opremljenost, sadržaj za provođenje slobodnog vremena i razina stresa, a zagrebačka zračna luka je od mogućih 100 bodova dobila nula bodova.

Gledao se i broj odgođenih letova, dnevni broj putnika u zračnoj luci te kako su one opremljene, odnosno imaju li tuševe, “tihe” prostorije, sobe za odmor i mjesta sa strujom za punjače mobitela. Jedan od kriterija kod ocjenjivanja i donošenja konačne ocjene bio je i ponuđen broj kvalitetnih sadržaja za provođenje slobodnog vremena, uključujući trgovine, restorane i igrališta za djecu.

Očekivano su na rezultate istraživanja reagirali i iz Međunarodne zračne luke Zagreb, odakle tvrde kako se radi o upitnom istraživanju.

‘Dvije godine zaredom najbolji u Europi’

“Prema nama dostupnim informacijama, riječ je o upitnom istraživanju, s obzirom na to da se kod provođenja anketiranja ne zahtijeva dokaz da je osoba koja ispunjava anketu stvarni putnik zračne luke ‘Franjo Tuđman’ u predmetnom istraživačkom razdoblju. Nije potrebno posebno napominjati da je tijekom 2020. godine, radi izvanrednih okolnosti i epidemioloških restrikcija, došlo do izravnog utjecaja na raspoloživost pojedinih usluga zračnih luka u datom trenutku (restorana, trgovina i ostalih komercijalnih usluga). Različite države u Europi su istovremeno imale različite restrikcije na snazi, koje su izravno utjecale na raspoložive usluge pojedinih zračnih luka“, izvijestili su iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

Navode kako iz navedenih razloga Međunarodna zračna luka Zagreb redovito i kontinuirano provodi dvije vrste relevantnih  istraživanja unutar zrakoplovne industrije: ACI ASQ (ACI – Airport Service Quality Survey) i PSS (Passenger Satisfaction Survey), koja im omogućavaju globalnu usporedbu s drugim zračnim lukama u kategoriji luka koje imaju od dva do pet milijuna putnika godišnje. Istraživanja se provode striktnom metodologijom, u putničkom terminalu, u realnom vremenu, sa stvarnim putnicima zagrebačke zračne luke, a u zoni međunarodnih i domaćih odlazaka.

“Prema rezultatima tih istraživanja Zračna luka ‘Franjo Tuđman’ dvije godine za redom (2018. i 2019.) proglašena je najboljom zračnom lukom u svojoj kategoriji u Europi”, priopćila je Međunarodna zračna luke Zagreb.

Izvor: Al Jazeera