Ko Vukovaru želi ukrasti Luku i Dunav

Gradska uprava protivi se izgradnji Kanala (Ustupljeno Al Jazeeri)

Prve ideje o izgradnji kanala Dunav – Sava pojavile su se prije više od tri stotine godina, a još je Marija Terezija imala planove o izgradnji ovoga projekta i povezivanju dvije rijeke. Ipak, desetljeća i stoljeća su prolazila, a od kanala nije bilo ništa. Projekt je ponovno aktualiziran u vrijeme Vlade Ive Sanadera kada se krenulo i u izgradnju neophodne projektne dokumentacije i brojnih studija koje zahtijeva jedan tako veliki projekt.

Iako još nisu osigurana neophodna sredstva, prvi radovi na izgradnji kanala su započeti sa „savske“ strane. Započelo se s kopanjem kanala, ali ne u punom profilu kako to zahtijeva projekt koji bi omogućio i da veliki riječni teretni brodovi plove tim kanalom.

Projekt nosi naziv Višenamjenski Kanal Dunav – Sava. Kanal bi započinjao kod Vukovara, uz samu Luku Vukovar koja je i najveća riječna luka uopće u Hrvatskoj. Bio bi dugačak 61,5 kilometar i završavao bi kod Slavonskog Šamca na rijeci Savi. Gradilo bi se 27 mostova kao i nova Luka Vukovar, Transportno-logistički centar Vuka, kao i nova Luka Vukovar koja bi bila izmještena i nosila bi naziv Bazenska luka Bršadin.

Procjene kažu kako je za izgradnju Kanala potrebno osigurati približno 800 milijuna eura, odnosno šest milijardi kuna. Radi se o novcu kojega Hrvatska nema pa bi se tako on pokušao osigurati iz EU fondova.

Studije izgradnje Kanala kažu kako bi se u toj luci godišnje pretovaralo oko četiri milijuna tona tereta, kao i da bi realizacija projekta omogućila zaposlenje 25.000 radnika. 

Kanal bi omogućio navodnjavanje 33.000 hektara poljoprivrednog zemljišta kao i 36.000 hektara šumskih površina. Spriječio bi i moguće poplave, a omogućio bi i povezivanje istoka Slavonije sa Zagrebom i onda željezničkom prugom s lukom Rijeka na Jadranskom moru.

Gradsko vijeće Vukovara protiv

Kolikogod te brojke bile impresivne, Gradsko vijeće Vukovara donijelo je jednoglasan zaključak, a što je u Vukovaru jako rijetka pojava, kako su oni protiv realizacije toga projekta. Najviše se protive najavljenom izmještanju Luke Vukovar nekih devet kilometara u dubinu na područje između Bršadina, Nuštra i Pačetina. Mišljenja su kako bi to značilo kraj Luke Vukovar kakva je sada.

„Izgradnja višenamjenskog kanala Dunav-Sava, Transportno-logističkog centra Vuka i Bazenske luke Bršadin protivna je interesima grada Vukovara i svih njegovih građana. Izgradnjom kanala dovela bi se u pitanje ekološka ravnoteža i ugroženost režima podzemnih voda, što posljedično dovodi u opasnost šume hrasta lužnjaka i ekosustav još neistražene šume Spačve, zatim ugroženost i nedostatak pitke vode, opasnost od isušivanja i opasnost od poplava“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (HDZ) koji se snažno usprotivio realizaciji ovoga projekta.

Grafički prikaz Luke Vukovar

Kazao je i kako, zapravo, izgradnja Kanala ne donosi ništa dobroga ni Vukovaru, ali ni Vukovarsko-srijemskoj županiji pa niti Republici Hrvatskoj.

„Najveću korist od izgradnje toga Kanala imala bi susjedna Bosna i Hercegovina jer bi se na taj način „otvorila“ luka Šamac. U isto vrijeme vukovarska luka bi izgubila jako puno. Zato nam nije jasno koji su razlozi tolikog insistiranja toga Kanala. Mislim da s pravom pitamo tko Vukovaru želi oduzeti njegovu veliku stratešku prednost i Luku Vukovar. Pitamo se i tko nam želi ukrasti Dunav“, istakao je Penava.

Opasnost za Luku Vukovar

I direktor Luke Vukovar Tomislav Mihaljević ne krije kako je protiv izgradnje Kanala i izmještanja Luke Vukovar. Pojašnjava to i raznim brojkama, ističući kako u Hrvatskoj trenutno ne postoji tih četiri milijuna tona tereta koji bi se pretovarali u novoj vukovarskoj luci.

Otprije je poznato kako je Luka Vukovar najveća riječna luka u Hrvatskoj, čija je velika prednost i što je Dunav kod Vukovara plovan 365 dana u godini. Najbolje rezultate poslije Domovinskog rata luka je zabilježila tijekom 2006. godine, kada je s tri dizalice pretovareno 915.000 tona tereta.

S ekonomskom krizom i gubljenjem željezne rudače koja je prevožena za Željezaru Zenica, broj pretovarenih tona u vukovarskoj luci osjetno je pao, iako su u međuvremenu osigurali dodatnu dizalicu. Tvrdi i kako s trenutnom opremom, otvorenim i zatvorenim skladištima kao i manevarskim mogućnostima, Luka Vukovar može pretovariti do 1,5 milijuna tona tereta.

„To je dovoljno za sljedećih 20-30 godina. U međuvremenu treba se razmišljati o širenju luke, ali uz Dunav jer još ima prostora. Sve drugo bi bilo pogubno za Luku Vukovar. To nije samo naše mišljenje nego i potencijalnih partnera koji ne žele da ulažu jer strahuju od Kanala. Protiv je i struka, ali i ekolozi i šumari“, kaže Mihaljević.

Sukobi unutar HDZ-a

Kako god, projekt izgradnje Kanala Dunav-Sava je dodatno zakomplicirao već komplicirane odnose između vukovarskih gradskih vlasti iz reda HDZ-a, i županijskih vlasti te samoga župana Vukovarsko-srijemskog Bože Galića, koji je također iz HDZ-a. Izgovorene su i neke teške riječi pa su najavljene i privatne tužbe.

“Postavlja se i pitanje tko zastupa interese izgradnje Kanala koji ne donosi ništa dobro. Izgradnju zastupa građevinski lobi, mafije, ljudi s kriminalnim dosjeima, osuđenici, optuženici i nažalost Božo Galić. Izgradnja kanala je agresija na Vukovar, egzistenciju građana koja ugrožava budućnost djece“, rekao je predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna.

Podsjetio je i kako Galić u tri svoja mandata kao župan nije omogućio obnovu O.Š. Nikole Andrića, izgradio Ekonomsku školu kao niti dvoranu Strukovne škole.

Reagirao je i prozvani Galić, podsjetivši kako se radi o državnom strateškom projektu te da su napravljene sve potrebne studije i istraživanja.

„Kanal je od velikog značenja za razvoj poljoprivrede, odvodnje, navodnjavanja, vodnog gospodarstva, obrane od poplave, riječnog i kombiniranog prometa,  a samim time izuzetno je važan za razvoj Vukovara, i cijelog našeg kraja. Studije i istraživanja govore kako bi taj Kanal bio prvi kvalitetan korak u stvaranju prometnog koridora Podunavlje – Jadran, koji bi uz plovnu magistralu Europe (Rajna – Majna – Dunav) bio najpovoljniji kombinirani put od Jadrana do srednje Europe, kao i veza Hrvatske rijekom Dunavom do crnomorskih luka, čime bi značajno ojačala strateška pozicija Luke Vukovar“, rekao je Galić.

Plenković ima zadnju riječ

Pročelnik za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije Zdenko Podolar smatra kako gospodarstvo istoka Hrvatske izgradnjom Kanala može samo profitirati jer on otvara brojne nove mogućnosti koje trenutno ne postoje.

„Radi se o nacionalnom projektu gdje je jedan dio radova već i započeo. Mislim kako od njega svi možemo imati koristi i konačno ovaj dio Hrvatske pokrenuti s mrtve točke“, rekao je Podolar.  

U međuvremenu je reagirao i vinkovački HDZ, inače najjača podružnica ove stranke u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja je očekivano stala iza župana Galića. O svemu je već izviješten i predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković, koji će morati vrlo brzo donijeti konkretne odluke, odnosno nastavlja li se realizacija projekta izgradnje Kanala Dunav – Sava ili se od njega odustaje. U isto vrijeme morat će i srediti stanje unutar stranke u Vukovarsko-srijemskoj županiji gdje će jedna od strana, kako se u narodu kaže, izvući deblji kraj.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

Ivan Penava iz HDZ-a je novoizabrani vukovarski gradonačelnik. Pobijedio je nezavisnog kandidata Željka Sabu, koga je podržavao SDP. Sabo je vodio grad pet godina, a Vlada je zbog neizglasavanja gradskog budžeta raspustila Gradsko vijeće te raspisala prijevremene izbore. No, da bi se izbjegla nova politička kriza u Vukovaru, HDZ tek mora osigurati većinu u Gradskom […]

Published On 30 Jun 2014

Hrvatska je krajem 2011. iskoristila samo 37 posto novca iz pretpristupnih fondova Evropske unije, dok je Poljska, naprimjer, kao članica povukla čak 80 posto novca iz strukturnih fondova. Razlozi su nedovoljna stručnost zaposlenih u javnoj upravi i loši projekti. Kako bi preokrenuo takav negativan trend, Ministarstvo regionalnog razvoja do kraja godine planira zaposliti 200 stručnjaka […]

Published On 12 Jun 2012
Više iz rubrike TEME
POPULARNO