Vozovi u Hrvatskoj mnogo sporiji nego 80-ih

Prije trideset godina u Hrvatskoj su vlakovi vozili i do 150 kilometara na sat. Sada su mnogo sporiji. I to zbog dotrajale infrastrukture.

U šine je, recimo, posljednji put ozbiljno ulagano u drugoj polovini prošlog vijeka. Danas je prosječna brzina hrvatskih vozova – 40 kilometara na sat.

Bračni par Dimitrijević nakon odmora provedenog u Hrvatskoj vraća se kući. Do Beograda će vlakom. Iako im je putovanje željeznicom ugodnije, kažu, predugo traje, a vlakovi često kasne.   

Dva posto nesreća

 „Sedam sati se ide, to je strašno puno, vjerojatno zbog pruga, što su pruge takve”, kazuje Marijana Dimitrijević, putnica.

“Nisu sigurne niti ove ni u bilo kojoj bivšoj republici. One su jako zastarjele, dotrajale”, Milivoje Dimitrijević, putnik.

No brojke, kada se govori o sigurnosti, kazuju drukčije. Tek dva posto nesreća u ukupnom prometu u Hrvatskoj događa se na prugama.

Prošle se godine dogodilo 45 nesreća u kojima je smrtno stradalo 8 osoba, a teže ozlijeđeno njih 15. Glavnina njih na željezničko-cestovnim prijelazima i gotovo uvijek zbog nemara vozača koji prelaze prugu. No i te brojeve žele svesti na minimum.

 „Ovo je jedan od 1500 željezničko-cestovnih prijelaza u Hrvatskoj. I tek jedan od 470 koji su osigurani svjetlosno zvučnom signalizacijom. U idućih sedam godina HŽ taj broj namjerava udvostručiti”, javlja Al Jazeerina Ana Mlinarić.

Osim prijelaza u Upravi su svjesni i dotrajalih tračnica, ali i starog voznog parka. Ulaganja su nužna ako se sustav želi unaprijediti.

„Mi ćemo uložiti oko 5 milijardi eura Od toga će dominantno biti za izgradnju pruga, rekonstrukciju postojećih”, govori Marko Car, član uprave HŽ i infrastrukture.

Sindikati željeznice ne slažu se sa načinom na koji se želi ulagati u pruge. Tračnice se, kažu, krpaju i privremeno saniraju, umjesto da se obnavljaju cijele trase.

 „Sva ulaganja u Europi su pokazala, tamo gdje se radi nova pruga, ako je za 120km za određenu brzinu, mora biti nova pruga”, ističe Nenad Mrgan, sindikat strojovođa hrvatske.

Tri puta sporije

Trenutno se u Hrvatskoj godišnje obnovi dvadesetak kilometara pruga. 120 kilometara godišnji je minimum, ako HŽ u dogledno vrijeme želi tračnice vratiti u stanje od prije 30 godina.

“Onda smo na nuli! Mi bi trebali rekonstruirati 140 km da idemo naprijed”, navodi Vladimir Habuš, ravnatelj Agencije za sigurnost željezničkog prometa.

Usprkos nedovoljnom ulaganju, one su sigurne kažu stručnjaci, ali se njima putuje i tri puta sporije nego 80-ih godina prošloga stoljeća.

Izvor: Al Jazeera


Povezane

U srijedu su dva sata stajali teretni vozovi u Hrvatskoj, u znak protesta mašinovođa zbog stanja u Hrvatskim željeznicama, konkretno kompaniji HŽ Cargo. Oko 200 radnika u protestnoj šetnji Zagrebom zatražilo je od Vlade očuvanje radnih mjesta i ulaganja u infrastrukturu. Sve uoči najavljenog restruktuiranja Hrvatskih željeznica koje predviđa privatizaciju većine kompanija koje su u […]

Više iz rubrike TEME
POPULARNO