Česti nasrtaji na vozače autobusa u Beogradu

Sindikati Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd protestovali su ispred Palate pravde zbog sve češćih napada na vozače i kontrolore.

Protestu je prisustvovalo nekoliko desetaka zaposlenih u tom preduzeću. Neposredni povod su nedavni brutalni napadi, u kojima su povrijeđena dva vozača autobusa.

Sindikati od rukovodstva traže bolje uslove rada, a apeluju i na sudove da oštrije kažnjavaju napadače, javlja reporterka Al Jazeere Jelena Milutinović.

 U posljednje četiri godine vozač Dejan Bakić napadnut je dva puta.

Precizna statistika

„To je bila reakcija tog učesnika u saobraćaju, da navodno prilikom vožnje nisam dovoljno obratio pažnju, pa sam ga isekao. I onda me on zaustavio kod semafora,  utrčao u autobus i napao me“, kaže Bakić.

Samo ove godine zabilježena su 54 napada na vozače. Još više, blizu 70, bilo je na kontrolore.

„U poslednjih pet godina od kada vrlo precizno vodimo statistiku, mi nemamo nijedan podatak da je neko kažnjen, da je to procesuirano, da je neki proces završen do kraja i da je neko dobio kaznu zato što je pretukao vozača“, kaže Slavica Stevanović iz GSP-a.

„U krivičnim postupcima sudija ima raspon od minimalne do maksimalne kazne. Najtužnije je što se sudije odlučuju za tu minimalnu kaznu uz neki uslov , na taj način mi šaljemo poruku napadačima da mogu da napadaju da ugrožavaju i vozaće i ostale putnike u vozilu i da prolaze nekažnjeni“, upozorava Aleksandar Jokić iz saobraćajnog sindikata.

A, motivi za napade su uglavnom slični.

 „Napadi se najčešće događaju zbog različlitih situacija u saobraćaju. Najpre  između vozača autobusa i vozača putničkih vozila dođe do verbalnog, a potom i fizičkog obračuna. Vozači tvrde da su takve situacije svakodnevne i još češće od onoga što pokazuju zvanični podaci“, javlja Milutinović.

Da je nervoza sve prisutnija u saobraćaju, i to sa obje strane, primjećuju i putnici. 

„Napadač da bude kažnjen primereno, onda ne bi tako bilo, ali u isto vreme ovaj ne sme da zatvara vrata ispred nosa, da cima vozilo, svašta radi“, kazuje Radoš iz Beograda.

„Da postoji sankcija verovatno bi svako razmislio da li će tako da se ponaša“, poručuje Anđelka.

„Pa, uzroci su verovatno u sveukupnoj bedi, siromaštvu, padu morala…“, navodi Ljiljana.

 Sada su vozači odlučili da pred nasiljem više ne ćute. Ali, ne slažu se svi da su protesti najbolji put. Najveći sindikat u Gradskom saobraćajnom preduzeću, koji okuplja gotovo polovinu radnika, odustao je.

Bolji video nadzor

„Mislimo  da nije sada to toliko primereno i da neće doneti baš nekih efekata , nama jeste da sistemski rešimo da se broj napada na putnike svede na najmanju moguću meru i pronašli smo neke druge puteve, a to je da vršimo pritisak i na pravosuđe i na policiju“, navodi Aleksandar Radojević, iz Samostalnog sindikata.

Od 54 napadača, policija je, prema podacima Gradskog saobraćajnog preduzeća identifikovala njih 12. Vozači traže oštrije kaznene mjere, a od svog rukovodstva – konkretno – bolji video nadzor.

Izvor: Al Jazeera